Informatie

 

WAT IS KINDERFYSIOTHERAPIE?

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie en is gericht op het motorisch (bewegend) functioneren van baby'speuters en schoolgaande kinderen, in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De meeste kinderen ontwikkelen hun zintuigen en motoriek spelenderwijs op een natuurlijke manier. Bij sommige kinderen is ondersteuning gewenst, omdat de ontwikkeling van de motoriek langzamer of afwijkend verloopt. Hierdoor kan het kind moeite hebben om mee te doen met leeftijdsgenootjes tijdens bijvoorbeeld het buitenspelen, het sporten, de gymnastiekles of het schrijven. Kinderfysiotherapie kan deze kinderen helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en daardoor ook een positieve bijdrage leveren aan het zelfbeeld van het kind.


De opleiding tot kinderfysiotherapeut is een 4-jarige post-HBO opleiding (Professional Master in de Kinderfysiotherapie). Tijdens deze opleiding heeft de kinderfysiotherapeut specifieke kennis en vaardigheden opgedaan met betrekking tot het bewegingsapparaat van kinderen in ontwikkeling, hun bewegend functioneren, mogelijke afwijkingen en adequate behandelvormen. Ook wordt aandacht besteed aan pedagogische en didactische vaardigheden.

De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies. Indien nodig, zal hij/zij overleggen en samenwerken met andere disciplines. De therapie sluit altijd aan bij de hulpvraag van het kind, de hulpvraag van de ouders en de vraagstelling van de verwijzer. 

 

Download hier onze folder over kinderfysiotherapie

 

Hoofdvestiging Praktijk Venlo

Antoniusstraat 143
5912 CJ Venlo
077 - 351 79 62

Dependance Bergen

Pieter Breughelstraat 79 - 81
5854 EB NIEUW Bergen
077 - 351 79 62