Doelgroep

Kinderfysio doelgroepOmrollen, kruipen, lopen, springen, fietsen, zwemmen, een bal vangen, knippen of schrijven. Meestal maken kinderen zich deze vaardigheden spelenderwijs eigen. Door spelend te ontdekken en bewegend te ervaren, ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Ook bouwen ze zelfvertrouwen op.

Soms verloopt de ontwikkeling door omstandigheden niet zo vanzelfsprekend en komt uw kind motorisch niet goed mee met zijn/haar omgeving, op school en/of thuis. Er is dan sprake van ontwikkelingsgerelateerde problematiek. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een (aangeboren) aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig om een vaardigheid aan te leren dan andere kinderen. In zo'n situatie kan uw kind baat hebben bij begeleiding van een (gespecialiseerde) kinderfysiotherapeut.

Kinderfysiotherapie is dan ook gericht op kinderen, in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, die bij het bewegen en het spelen extra aandacht nodig hebben. We onderscheiden de volgende drie groepen:

 

Hoofdvestiging Praktijk Venlo

Antoniusstraat 143
5912 CJ Venlo
077 - 351 79 62

Dependance Bergen

Pieter Breughelstraat 79 - 81
5854 EB NIEUW Bergen
077 - 351 79 62