Beery Visueel Motoris​che Integratie (VMI)

De Beery VMI is een test om de visueel motorische integratie (VMI) te meten. Hiermee bedoelen we de samenwerking tussen visus (zicht) en motoriek (het bewegen).

De test is bedoeld voor kinderen van 2 t/m 18 jaar die moeite hebben met tekenen of schrijven, door problemen in de fijne motoriek.
De Beery VMI wordt onder andere afgenomen binnen het schrijfonderzoek, of als we denken dat uw kind mogelijk problemen heeft met de visueel motorische integratie.

In de Beery VMI testen we 3 onderdelen:

  1. De visueel motorische integratie: de samenwerking tussen wat de hersenen waarnemen én de motorische uitvoering ervan. Bij dit onderdeel tekent uw kind verschillende figuren na.
  2. De visuele perceptie: het verwerken in de hersenen van wat de ogen zien. Uw kind krijgt een reeks van figuren te zien die erg op elkaar lijken. Uw kind moet precies hetzelfde figuur als het voorbeeld aanwijzen.
  3. De motorische coördinatie: het aansturen van bewegingen vanuit de hersenen. Bij dit onderdeel moet uw kind zo nauwkeurig mogelijk punten verbinden om een figuur te maken. Daarmee testen we de motorische mogelijkheden van uw kind.
     

doelgroep

De test is bedoeld voor kinderen van 2 t/m 18 jaar

DOEL

 

Hoofdvestiging Praktijk Venlo

Antoniusstraat 143
5912 CJ Venlo
077 - 351 79 62

Dependance Bergen

Pieter Breughelstraat 79 - 81
5854 EB NIEUW Bergen
077 - 351 79 62