Plagiocephalometrie (PCM)

 

Plagiocephalometrie (PCM) is een betrouwbare en valide meetmethode om de vorm van de schedel op eenvoudige wijze vast te kunnen stellen. Hiermee kunnen de verschillende aspecten van plagiocephalie (scheve afplatting) en brachycephalie (symmetrische afplatting achterzijde) in maat en getal worden vastgelegd. PCM kan gebruikt worden voor discriminatief (de mate van afwijking van normaal) en longitudinaal (ontwikkeling in de tijd) onderzoek.

Met PCM wordt met behulp van een bandje thermoplast een nauwkeurige afdruk gemaakt van de grootste, transversale omtrek van het hoofd. Op dit bandje worden de loodrechte posities van de neus en de oren gemarkeerd.
De aldus verkregen PCM-ring wordt gekopieerd op papier, waarna precieze metingen kunnen worden gedaan.

PCM is een gemakkelijk toepasbare, niet-belastende en betrouwbare manier om hoofdmetingen te verrichten. Met PCM wordt met behulp van een bandje thermoplast een nauwkeurige afdruk gemaakt van de grootste, transversale omtrek van het hoofd.
Op dit bandje worden de loodrechte posities van de neus en de oren gemarkeerd. De aldus verkregen PCM-ring wordt gekopieerd op papier, waarna precieze metingen kunnen worden gedaan.

 

DOELGROEP

Het liefst zo jong mogelijk, leeftijd 2-3 maanden.
Vervolgmeting kan eventueel bij 5 maanden om het effect van de behandeling te evalueren.

DOEL

Het opheffen van de eventuele voorkeurshouding middels oefeningen en adviezen voor thuis.

= TERUG NAAR MEETINSTRUMENTEN =

Hoofdvestiging Praktijk Venlo

Antoniusstraat 143
5912 CJ Venlo
077 - 351 79 62

Dependance Bergen

Pieter Breughelstraat 79 - 81
5854 EB NIEUW Bergen
077 - 351 79 62