Onderzoek en Behandeling

Een voorbeeld:
Stel, u heeft klachten aan uw schouder of nek. Deze klachten zijn hardnekkig, gaan niet over en zijn niet duidelijk te verklaren. Ook heeft u bijkomende klachten als vermoeidheid, slecht slapen en gejaagdheid. Uit onderzoek van uw arts en fysiotherapeut blijkt dat het niet alleen een lichamelijke klacht betreft, maar ook een verstoring van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, en tussen spanning en ontspanning.

De werkwijze van de psychosomatisch fysiotherapeut
De psychosomatische fysiotherapeut helpt u weer in balans te komen. Afhankelijk van uw hulpvraag, een intakegesprek en een intakeonderzoek bepaalt de therapeut de behandeldoelen. Samen met u wordt een therapieplan opgesteld. De lichamelijke klacht die u heeft is hierbij het uitgangspunt. Maar meer dan de 'gewone' fysiotherapeut kijkt de psychosomatisch fysiotherapeut naar uw gehele persoon én naar uw leefomgeving.

Stap voor stap terug in balans
U leert hoe uw lichaam werkt en hoe u daar zelf invloed op heeft. U leert uw lichaam te begrijpen en de therapeut helpt u bij het ontwikkelen en toepassen van een gezonde levensstijl. Het doel van de behandeling kan bijvoorbeeld zijn:

  • veranderen van de factoren die de klacht in stand houden
  • toepassen van ontspanningsvaardigheden
  • verbeteren van ademhaling of adempatroon
  • verhogen van uw algehele belastbaarheid
  • het aanvoelen en respecteren van lichamelijke en psychische grenzen

Samenwerking met andere deskundigen
Voor de behandeling van psychosomatische klachten is soms samenwerking met andere deskundigen nodig. De psychosomatisch fysiotherapeut werkt dan - met uw toestemming - samen met de verwijzend arts, een psycholoog, een bedrijfsarts of andere zorgverleners.

Vergoeding
Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Vergoeding gebeurt volgens de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. 
Voor informatie over vergoedingen voor psychosomatische fysiotherapie klik hier
Mocht u nog vragen hebben over psychosomatische fysiotherapie bel of mail ons gerust: 077-3517962 of info@martensfysiotherapie.nl
U kunt dan contact opnemen met Lise Hansen.

 

Hoofdvestiging Praktijk Venlo

Antoniusstraat 143
5912 CJ Venlo
077 - 351 79 62

Dependance Bergen

Pieter Breughelstraat 79 - 81
5854 EB NIEUW Bergen
077 - 351 79 62

Dependance Lottum

Mgr. Schravenlaan 1b
5973 NH Lottum
077 - 351 79 62