Aanmelden, Verwijzing, Intake, Zorgverzekering, Openingstijden

 

AANMELDEN

Als u (of uw kind) zich wil aanmelden voor fysiotherapie, dan kunt u:
- telefonisch een afspraak maken op: 077-3517962
- via de mail contact opnemen, met behulp van het contactformulier.
- het aanmeldformulier invullen en verzenden.

De receptie in Venlo is iedere werkdag geopend van 09.00 - 12.00 uur en op maandag- en woensdagmiddag tot 15.00 uur.
De receptie in Bergen is niet bemand, de telefooncentrale en administratie wordt vanuit de hoofdvestiging in Venlo geregeld.

Er is niet altijd de mogelijkheid om uw oproep te beantwoorden. Wanneer u de voicemail hoort, spreek dan uw naam en telefoonnummer in. Er wordt getracht binnen 1 werkdag contact met u op te nemen. Dit geldt ook, als u het contact- of aanmeldingsformulier heeft ingevuld.

Indien u een afspraak heeft, kunt u bij binnenkomst plaatsnemen in de wachtkamer, u hoeft zich niet aan te melden!
Indien er niemand aanwezig is en u heeft een vraag, kunt u deze ook aan het begin van uw afspraak aan de therapeut(e) vragen.
(Voor dringende vragen kunt u op de bel drukken in de wachtkamer, er komt zo snel mogelijk een therapeut(e) u helpen).

Indien u een afspraak heeft en u bent verhinderd, kunt u zich tot 24 uur van te voren afmelden via:
- ons telefoonnummer 077-3517962, u kunt de voicemail inspreken indien de praktijk niet bereikbaar of gesloten is.
- onze mail info@martensfysiotherapie.nl
- ons contactformulier op deze website.
  De gereserveerde tijd wordt dan niet in rekening gebracht!

 

VERWIJZING OF DIRECTE TOEGANKELIJKHEID FYSIOTHERAPIE (DTF)?

Voorheen was het noodzakelijk om een verwijzing van de huisarts of specialist te hebben. Sinds 1 januari 2006 kan u, dankzij de regeling Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF), zonder verwijzing terecht bij de (kinder)fysiotherapeut. Dit betekent, dat u direct contact kunt opnemen met de praktijk. Natuurlijk kunt u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar dit is niet meer noodzakelijk. De huisarts blijft wel een centrale rol spelen in de coƶrdinatie van de zorg rondom u of uw kind. De (kinder)fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft, dat u dat niet wenst.

Bij Martens Fysiotherapie wordt bij voorkeur op verwijzing van een huisarts of specialist behandeld. Dit heeft onder andere verzekeringstechnische redenen. Daarnaast speelt bij kinderen overleg en contact tussen verschillende disciplines een belangrijke rol. Als u besluit rechtstreeks naar de (kinder)fysiotherapeut te gaan, dan zal er, met behulp van een zogenaamde screening, eerst worden vastgesteld of u (of uw kind) bij de (kinder)fysiotherapeut aan het juiste adres is. In de meeste gevallen zal hieraan meteen een onderzoek worden gekoppeld, met indien nodig een vervolgafspraak. De behandelreeks kan dan in overleg met u worden gestart.

 

DE INTAKE

Wij nemen graag de tijd voor u en wanneer nodig behandelen wij u gelijk na de intake! Deze intake en eventuele aanvullende behandeling duurt ongeveer 1 uur. Eventuele latere vervolgbehandelingen duren een half uur (de kinderfysiotherapie vervolgbehandelingen duren 40 minuten)

De 1e afspraak bestaat uit:
- een intake via zitting “intake en onderzoek fysiotherapie”, waarin wij samen met u, middels een vraaggesprek en onderzoek, een behandelplan opstellen.
- indien nodig begeleiden, adviseren en/ of behandelen wij u, indien mogelijk, gelijk na deze intake middels een behandeling “zitting fysiotherapie” (of gespecialiseerde zitting".
  Dit doen wij om u zo goed en adequaat mogelijk te helpen en starten gelijk daarmee de eventuele opvolgende behandeling(en).

Indien wij het nodig achten om u gelijk na de intake te behandelen, zullen wij voortaan voor de 1e afspraak 2 zittingen in rekening brengen:
- 1x nota van de zitting "intake en onderzoek fysiotherapie” en
- 1x nota van de zitting "fysiotherapie” (of gespecialiseerde fysiotherapie)

 

 

DE ZORGVERZEKERING

Wij behandelen alle cliƫnten ongeacht de zorgverzekeraar. Helaas kunnen we alleen bij gecontracteerde zorgverzekeraars rechtstreeks declareren
(o.a. ASR, CARESQ, CZ, DSW, FBTO, MENZIS, ONVZ, SALLAND OWM, ZILVEREN KRUIS ACHMEA, VGZ, ZORG EN ZEKERHEID)
De overige zorgverzekeraars gaan per rekening. Bij twijfel kunt u ons altijd hierover bellen of mailen.

Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?
Dan zullen de “zitting intake en onderzoek” plus de opvolgende “zitting fysiotherapie” (of gespecialiseerde fysiotherapie) in mindering worden gebracht op uw vergoeding fysiotherapie. Wanneer het aantal behandelingen gedurende het jaar overschreden wordt, ontvangt u automatisch een nota per email of per post van ons. LET OP: bij een chronische indicatie zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening of kunnen (voor een deel) worden betaald vanuit een eventueel afgesloten aanvullende verzekering

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?
Dan betaalt u zelf de zitting “intake en onderzoek fysiotherapie” plus de opvolgende “zitting fysiotherapie” (of gespecialiseerde fysiotherapie). Eventuele volgende behandelingen worden ook rechtstreeks aan u gefactureerd en per mail of per post aan u verzonden.

Controleer voor de zekerheid uw eigen polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar met betrekking tot de maximale behandelingen, vergoedingen en voorwaarden. Voor meer info over onze vergoedingen, klik op vergoeding-tarieven

 

TEN SLOTTE

 

FEESTDAGEN:

Maandag 1 januari 2024 GESLOTEN i.v.m. nieuwjaarsdag
Maandag 1 april 2024 GESLOTEN i.v.m. Pasen
Donderdag 9 mei 2024 GESLOTEN i.v.m. Hemelvaartsdag
Maandag 20 mei 2024 GESLOTEN i.v.m. Pinksteren

Woensdag 25 december 2024 GESLOTEN i.v.m. Kerstmis
Donderdag 26 december 2024 GESLOTEN i.v.m. Kerstmis


Hoofdvestiging Praktijk Venlo

Antoniusstraat 143
5912 CJ Venlo
077 - 351 79 62

Dependance Bergen

Pieter Breughelstraat 79 - 81
5854 EB NIEUW Bergen
077 - 351 79 62