Aanmelding, Intake en Openingstijden

 

 

AANMELDEN

Als u (of uw kind) zich wil aanmelden voor fysiotherapie, dan kunt u:

 • telefonisch een afspraak maken op: 077-3517962
 • via de mail contact opnemen, met behulp van het contactformulier
 • het aanmeldformulier invullen en verzenden.

De receptie in Venlo is geopend van 09.00 - 12.00 uur.
De receptie in Bergen is niet bemand, de telefoon en administratie wordt vanuit de hoofdvestiging in Venlo geregeld.
Bij binnenkomst kunt u plaatsnemen in de wachtkamer, u hoeft zich niet aan te melden!
Indien er niemand aanwezig is en u heeft een vraag, kunt u deze ook aan de therapeut(e) vragen.
Voor dringende vragen kunt u op de bel drukken in de wachtkamer, er komt zo snel mogelijk een therapeut(e) u helpen.

Er is niet altijd de mogelijkheid om de telefoon op te nemen. Wanneer u de voicemail krijgt, spreek dan uw naam en telefoonnummer in. Er wordt binnen 1 werkdag contact met u opgenomen.
Dit geldt ook, als u het contact- of aanmeldingsformulier heeft ingevuld.
 

DTF of verwijzing?
Voorheen was het noodzakelijk om een verwijzing van de huisarts of specialist te hebben. Sinds 1 januari 2006 kan u, dankzij de regeling Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF), zonder verwijzing terecht bij de (kinder)fysiotherapeut. Dit betekent, dat u direct contact kunt opnemen met de praktijk. Natuurlijk kunt u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar dit is niet meer noodzakelijk. De huisarts blijft wel een centrale rol spelen in de coördinatie van de zorg rondom u of uw kind. De (kinder)fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft, dat u dat niet wenst.

Bij Martens Fysiotherapie wordt bij voorkeur op verwijzing van een huisarts of specialist behandeld. Dit heeft onder andere verzekeringstechnische redenen. Daarnaast speelt bij kinderen overleg en contact tussen verschillende disciplines een belangrijke rol.

Als u besluit rechtstreeks naar de (kinder)fysiotherapeut te gaan, dan zal er, met behulp van een zogenaamde screening, eerst worden vastgesteld of u (of uw kind) bij de (kinder)fysiotherapeut aan het juiste adres is. In de meeste gevallen zal hieraan meteen een onderzoek worden gekoppeld, met indien nodig een vervolgafspraak. De behandelreeks kan dan in overleg met u worden gestart.
 

de intake

Wij nemen graag de tijd voor u en wanneer nodig behandelen wij u gelijk na de intake!

De 1e afspraak bestaat uit:
- een zitting “intake en onderzoek fysiotherapie”, waarin wij samen met u, middels een vraaggesprek en onderzoek, een behandelplan opstellen.
- Wanneer nodig begeleiden, adviseren en/ of behandelen wij u, indien mogelijk, gelijk na deze intake middels een “zitting fysiotherapie” (of gespecialiseerde zitting).
Dit doen wij om u zo goed en adequaat mogelijk te helpen en starten daarmee de eventuele opvolgende behandeling(en).

Indien wij het nodig achten om gelijk te behandelen na de intake, zullen wij voortaan 2 zittingen in rekening brengen:
- 1x nota van de “zitting intake en onderzoek fysiotherapie” +
- 1x nota van de “zitting fysiotherapie” (of gespecialiseerde fysiotherapie)

 • Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?
  Dan zullen de “zitting intake en onderzoek” plus de opvolgende “zitting fysiotherapie” (of gespecialiseerde fysiotherapie) in mindering worden gebracht op uw vergoeding fysiotherapie. Wanneer het aantal behandelingen gedurende het jaar overschreden wordt, ontvangt u automatisch een nota per email of per post van ons.
   
 • Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?
  Dan betaalt u zelf de zitting “intake en onderzoek fysiotherapie” plus de opvolgende “zitting fysiotherapie” (of gespecialiseerde fysiotherapie). Eventuele volgende behandelingen worden ook rechtstreeks aan u gefactureerd en per mail of per post aan u verzonden.
 • Controleer voor de zekerheid uw eigen polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar met betrekking tot de maximale behandelingen, vergoedingen en voorwaarden. Voor meer info over onze vergoedingen, klik op vergoeding-tarieven
   
 • Indien u verhinderd bent, kunt u tot 24 uur van te voren afzeggen via  077-3517962 of  info@martensfysiotherapie.nl, de gereserveerde tijd wordt dan niet in rekening gebracht. U kunt ook onze voicemail inspreken indien de praktijk gesloten is.
   
 • Als u medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan de zorgverlener. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. U kunt zich identificeren bij een zorgverlener met een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Voor meer info zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identificatieplicht/vraag-en-antwoord/identificatieplicht-zorg
   
 • Aan het eind van de behandeling vragen wij u een anonieme vragenlijst in te vullen. U kunt de informatie hierover alvast lezen op www.qualiview.nl/voor-patienten-en-clienten

 

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag 8.00-18.00
Dinsdag 8.00-18.00
Woensdag 8.00-18.00
Donderdag 8.00-18.00
Vrijdag 8.00-18.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten


Vrijdag 1 januari 2021 GESLOTEN i.v.m. nieuwjaarsdag
Vrijdag 2 april 2021 GESLOTEN i.v.m. Goede Vrijdag
Maandag 5 april 2021 GESLOTEN i.v.m. Pasen
Dinsdag 27 april 2021 GESLOTEN i.v.m. Koningsdag
Donderdag 13 mei 2021 GESLOTEN i.v.m. Hemelvaartsdag
Maandag 24 mei 2021 GESLOTEN i.v.m. Pinksteren

Zaterdag 25 december 2021 en zondag 26 december 2021 GESLOTEN i.v.m. Kerstmis
 

Hoofdvestiging Praktijk Venlo

Antoniusstraat 143
5912 CJ Venlo
077 - 351 79 62

Dependance Bergen

Pieter Breughelstraat 79 - 81
5854 EB NIEUW Bergen
077 - 351 79 62